Αμαρυλλίδα Λουλούδι

Αμαρυλλίδες Παράδοση

Εντυπωσιάστε τα αγαπημένα σας πρόσωπα με υπέροχες αμαρυλλίδες σε κάθε περίσταση. Αγοράστε αμαρυλλίδα στην καλύτερη τιμή στο floristas.gr.

Αμαρυλλίς - Μπουκέτο με Αμαρυλλίδες

€45,00
ΚΩΔ product_0207

Διαβάστε όλες της - Πληροφορίες αποστολής

Για παραγγελίες λουλουδιών και δώρων αυθημερόν. Σε περίπτωση εξάντλησης ενός λουλουδιού από τα προϊόντα που βλέπετε στον ιστότοπό μας, όπως ανθοσυνθέσεις ή ανθοδέσμες, θα αντικατασταθούν με παρόμοια λουλούδια σε διαφορετικό χρώμα, ίσης ή μεγαλύτερης αξίας. Το ίδιο ισχύει και για (κεραμικά βάζα).

Ελέγξτε το χάρτη μας - Σημεία παράδοσης

Με το 21 Flowers ανθοπωλείο μπορείτε να στείλετε λουλούδια και δώρα, αποκλειστικά, εντός Αθηνών με δωρεάν τα μεταφορικά έξοδα αποστολής.  

  

 

 

 Αμαρυλλίδα Λουλούδι - Έννοια και Συμβολισμός

Η ετυμολογία της λέξης αμαρυλλίς είναι λίγο συγκεχυμένη, αλλά είναι επίσης αρκετά συναρπαστικό. Η Αμαρυλλίς είναι το κοινό όνομα για λουλούδια που ανήκουν στο γένος hippeastrum.

Το γένος Hippeastrum έχει περισσότερα από 90 είδη και 600 διαφορετικές ποικιλίες. Εγγενείς σε τροπικές περιοχές, αυτά τα λουλούδια βρίσκονται σε μια ποικιλία χρωμάτων.

Η λέξη Hippeastrum αναφέρεται στην ελληνική λέξη για το αστέρι του ιππότη ή το άστρο του ιππέα και αναγνωρίζει το αστέρι που μοιάζει με τα λουλούδια.

Το λουλούδι αμαρυλλίς έχει μια ισχυρή κληρονομιά που είναι μοναδική. Σύμφωνα με την κλασική ελληνική μυθολογία, οι αμαρυλλίδες προέρχονταν από την αγάπη που είχε μια όμορφη παρθένα νύμφη, η Αμαρυλλίς για τον βοσκό Αλταίονα. Ένας ισχυρός, όμορφος άντρας με πάθος για λουλούδια, ο Αλταίονας ήταν επιθυμητός από πολλές άλλες γυναίκες.

Για να κερδίσει την αγάπη του, η Αμαρυλλής έπρεπε να ταξιδέψει στο μαντείο των Δελφών για συμβουλές. Διδάχτηκε να τρίβει έξω από το σπίτι του Αλταίονα για τριάντα νύχτες, τρυπώντας επανειλημμένα την καρδιά της με ένα χρυσό βέλος. Την τελευταία νύχτα, ένα λουλούδι ξεπήδησε από το αίμα της και μετά κέρδισε την καρδιά του Αλταίονα.

Όπως θα περίμενε κανείς, το λουλούδι αμαρυλλής αποτελεί πλέον ένα βαθύ σύμβολο αγάπης, ομορφιάς και αποφασιστικότητας. Μπορεί επίσης να αντιπροσωπεύει ελπίδα και επίτευγμα.

Οι Βικτωριανοί θεωρούσαν τις αμαρυλλίδες ως αναπαράσταση της αγάπης, του ρομαντισμού και της ομορφιάς, αλλά και ως σύμβολο της δύναμης.

 

Τι Συμβολίζει η Κόκκινη Αμαρυλλίδα

Η κόκκινή αμαρυλλίδα είναι η πιο κλασική παραλλαγή αυτής της άνθισης. Συμβολίζει την αγάπη, την έλξη και το πάθος. Επομένως, είναι το ιδανικό λουλούδι για να δώσετε σε έναν ρομαντικό σύντροφο. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι σε ορισμένα μέρη, είναι απλά ένα σύμβολο ομορφιάς, και σε άλλα, όπως η Κίνα, συμβολίζει την καλή τύχη.

 

Τι Συμβολίζει η Μωβ Αμαρυλλίδα

Όπως με τα περισσότερα άλλα λουλούδια, το μωβ χρώμα χρησιμοποιείται συνήθως για να αντιπροσωπεύει την πνευματικότητα και την ευγένεια. Δώστε σε κάποιον ένα μωβ λουλούδι αμαρυλλίδων και θα του πείτε ότι νομίζετε ότι αξίζουν όλα τα πλούτη του κόσμου, στην πραγματικότητα είναι ένα σημάδι δικαιωμάτων.

 

Τι Συμβολίζει η Λευκή Αμαρυλλίδα

Οι λευκές αμαρυλλίδες συμβολίζουν τη θηλυκότητα και την αγνότητα. Συχνά δίνεται στους ανθρώπους σε πένθος για να βοηθήσουν να μεταδώσουν ένα συμπαθητικό, στοργικό μήνυμα.

 

Τι Συμβολίζει η Ροζ Αμαρυλλίδα

Το ροζ λουλούδι αμαρυλλής δεν πρέπει να συγχέεται με την κόκκινη αμαρυλλίδα δεδομένου ότι συμβολίζει τη φιλία και όχι το ρομαντισμό. Παρά το γεγονός ότι το χρώμα είναι κάπως θηλυκό, δεν χρειάζεται να δοθεί μόνο σε γυναίκες. Μπορεί να συμβολίσει τη φιλία μεταξύ ανθρώπων όλων των φύλων, ηλικιών και κοινωνικών τάξεων.

Αν και αυτό είναι αλήθεια, αυτό το λουλούδι έχει και πολλές άλλες έννοιες. Σκεφτείτε προσεκτικά το χρώμα της αμαρυλλίδας που θα θέλατε να δώσετε σε κάποιον πριν αποφασίσετε εάν είναι κατάλληλο.

Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι η τέλεια επιλογή εάν θέλετε να δείξετε σε κάποιον ότι έχετε ρομαντικά συναισθήματα απέναντί ​​του. Είναι το τέλειο δώρο για οποιονδήποτε πιστεύετε ότι είναι ξεχωριστός ή μοναδικός με οποιονδήποτε τρόπο.

Συχνά η αμαρυλλίδα δίνεται ως δώρο κατά τη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων, το γοητευτικό λουλούδι αμαρυλλίς θεωρείται συχνά ως ένδειξη εορταστικής ευθυμίας.

logo-floristas-or.png

Στείλτε λουλούδια στην Αθήνα.
Αυθημερόν Παράδοση.
Παράγγειλε Λουλούδια Online.
Δωρεάν Μεταφορικά.

© 2023. Floristas.gr - All Rights Reserved. 21 Flowers Ανθοπωλείο

Search